RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Українських топ-чиновників спіймали на махінаціях із держквартирами: відео

Начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко, суддя-племінник нардепа Сергія Ківалова Сергій Могил та інші топ-чиновники масово приватизують службові квартири в дорогих київських ЖК.

Про це повідомляє Bihus.Info.

Так, суддя Конституційного суду Олександр Касмінін – останній призначений екс-президентом Віктором Януковичем на таку посаду. У грудні 2013 року Касмініну надали в користування службову квартиру в одному з найдорожчих житлових комплексів Києва - "Панорамі на Печерську" - площею у понад 150 квадратних метрів. А вже у травні 2014 року суддя домігся виведення цих апартаментів з переліку службових і приватизував. Нині їхня вартість – близько 5 мільйонів гривень.

У цьому ж житловому комплексі - "Панорама на Печерську" - службові квартири спочатку отримали, а потім приватизували начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко та екс-суддя Тамара Грищенко.

Апартаменти Муженку надали в користування у 2013 році. А в травні 2015-го квартиру приватизувала дружина Муженка Наталя.

Екс-суддя Тамара Грищенко взагалі зуміла приватизувати службову квартиру через два роки після відставки з посади судді.

Скористався можливістю приватизувати службову квартиру в дорогому ЖК на бульварі Дружби Народів, 14-16 і екс-суддя Вищого господарського суду Сергій Могил. Нині він намагається через конкурс потрапити до Верховного суду.

При цьому приватизовану службову квартиру родина вже продала. Натомість придбала величезні апартаменти, площею у понад 180 квадратних метрів на бульварі Лесі Українки.

В ЖК на Дружби народів квартири також приватизували колишні колеги Сергія Могила по Вищому господарському суду – Галина Прокопанич та Михайло Запорощенко. Прокопанич взагалі не користується цим житлом, а мешкає в елітних Гореничах під Києвом. На її доньку, що нині перебуває в Канаді, тут оформлено цілий котедж. Окрім цього, донька є власницею недешевої квартири в Голосіївському районі. Інформації про це в декларації Прокопанич, що нині вже перебуває у відставці, немає.

Запорощенко також не використовує приватизована житло. Бо ще у 2015 році суддя перестав виходити на роботу. Згодом стало відомо, що він перебуває у Москві, потім – в окупованому Криму. Запорощенко офіційно звільнили з посади аж у 2017-му. Жодної інформації про його місцезнаходження нині немає. Приватизована квартира зараз записана на сина Запорощенка.

Службову квартиру у одному з "найзеленіших" ЖК в Києві – "Кришталеві джерела", що розташований впритул до парку "Феофанія" - приватизував і нинішній заступник начальника слідчого управління київської поліції Едуард Соловйов.

Попри явно небідне існування квартиру у "Кришталевих джерелах", яку родина отримала згодом як службову, поліцейський все ж приватизував.

Як повідомляв "Апостроф", журналісти провели розслідування щодо статків, задекларованих відомими українськими посадовцями як "подарунки від родичів".