RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Гіві ліквідували українські спецслужби: стали відомі сенсаційні деталі

Один з ватажків бойовиків ДНР Михайло Толстих, відомий як "Гіві", був ліквідований українськими спецслужбами.

Про це в Facebook написав журналіст Юрій Бутусов.

"Два роки тому 8 лютого 2017 го в результаті складної операції українських спецслужб в Донецьку був знищений один з ватажків найманців ДНР, розкручений російською пропагандою - Михайло Толстих, позивний "Гіві", командир батальйону "Сомалі". "Гіві" підірвали міною прямо в його службовому кабінеті на ретельно охороняється його батальйону", - написав він.

За словами журналіста, за чотири дні до цього 4 лютого 2017 го українські спецслужби підірвали в Луганську Олега Анащенко з позивним "Спец".

"Анащенко не рекламував себе, не привертав до себе увагу, але за своїм значенням був фігурою більш значущою, ніж "Гіві". Він був заступником командувача 2-м армійським корпусом ВС РФ, взяв активну участь в боях за Дебальцеве в 2015-му, командував зведеної бойовою групою, яка змогла з великими втратами просочитися в місто. Анащенко підірвали в машині, коли він вранці вийшов з дому", - розповів Бутусов.

Він наголосив, що вибухи командирів ДНР і ЛНР стали відповіддю на ескалацію бойових дій під Авдіївкою.

"Успішні ліквідації командирів найманців - це хороший приклад як можна наносити удари по центрам управління противника в ході бойових дій. Подяка всім причетним", - підсумував журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі показали поповнення "бригади 200" у бойовиків на Донбасі.