RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Водний блекаут: окупанти попередили кримчан

В окупованому Криму підприємство "Вода Криму" попросило місцевих жителів дбайливо і раціонально ставитися до споживання води.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

"В даний час питна вода нам доступна в будь-яку хвилину, вона тече у нас вдома з крана. Ми можемо зварити каву, прибратися, вмитися, випрати і все це коли ми захочемо. Ми звикли не економити воду і це не може залишитися без наслідків. щоденне раціональне використання водних ресурсів може стати вкоріненою звичкою і вам навіть не доведеться думати про це. Досить просто перестати використовувати воду даремно, не залишати кран відкритим, стежити за справністю санітарно-технічного обладнання", - йдеться в повідомленні.

При економному споживанні води, зазначає "Вода Криму", її фактичні витрати в побуті, як правило, набагато менше встановлених норм споживання.

Раніше очільник "Державного комітету по водному господарству і меліорації Криму" Ігор Вайль заявив, що півострів повністю забезпечений водою на 2019 рік.

Як відомо, Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через Північно-Кримський канал, що з'єднує головне русло Дніпра з островом. Після анексії Криму Росією в 2014 році, поставки води на півострів припинили.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про можливі наслідки обвалення Кримського мосту.