RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Втрати уточнюються: ЗСУ дали жорстку відсіч бойовикам на Донбасі

Станом на 18:00 п'ятниці, 22 лютого, російсько-окупаційні війська 10 раз обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі.

Про це в Facebook повідомляє прес-центр штабу Об'єднаних сил.

Зазначається, що з них шість разів - із застосуванням озброєння, забороненого Мінську домовленостями.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог шість разів обстріляв наші опорні пункти: двічі з мінометів калібру 120 мм і станкових протитанкових гранатометів - біля села Водяне; двічі з мінометів калібру 120 мм, протитанкового ракетного комплексу і автоматичних станкових гранатометів - в районі населеного пункту Лебединське; з ручних протитанкових і підствольних гранатометів і стрілецької зброї - в районі населеного пункту Авдіївка; в районі міста Мар'їнка вогонь по наших позиціях вів ворожий снайпер.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики чотири рази обстріляли позиції ООС: двічі з мінометів калібру 120 мм і станкових протитанкових гранатометів - біля населеного пункту Новозванівка, з мінометів калібру 82 мм, а також станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - біля села Катеринівка; з гранатометів різних систем - в районі населеного пункту Луганське.

Втрат серед особового складу Об'єднаних сил не допущено.

"Підрозділи, на які здійснювався вогневий вплив, дали противнику адекватну відповідь зі штатного озброєння, яке не заборонене Мінськими угодами. Втрати противника уточнюються", - додали в ООС.

Як повідомляв "Апостроф", раніше бойовики влаштували важкі бої на Донбасі, поранивши двох українських бійців.