RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

​Подорожчання проїзду в Харкові: більше тисячі харків'ян вийшли на масові протести, фото

Понад тисяча харків’ян вийшла сьогодні на мітинг проти підвищення вартості проїзду у міському транспорті.

Про це повідомляє Insider News.

Обурені підвищенням цін на проїзд у міському електротранспорті та метро мешканці міста прийшли висловити свій протест "винуватцям банкету", повідомляє видання.

Серед мітингувальників депутати міської ради від опозиційних меру Харкова політичних сил, партійні функціонери низки політсил, громадські активісти, молодь та люди старшого віку. Плакати, що звинувачують Кернеса у маніпуляціях, тримають кілька десятків мітингувальників.

Після виступів ораторів, протестувальники збираються пройти практично через весь центр Харкова до готелю "Національ", в якому живе мер міста Геннадій Кернес.

Як відомо, 6 лютого в Харкові виконавчий комітет міської ради ухвалив рішення про підвищення тарифів на проїзд в електротранспорті – метро, тролейбусах та трамваях. Ціна проїзду у Харківському метрополітені підвищилася до 8 грн, а квитки у трамваях та тролейбусах подорожчали до 6 грн.

19 лютого Харківська окружний адміністративний суд призупинив рішення виконкому Харківської міськради про нові тарифи у трамваях, тролейбусах та метро.

20 лютого виконком Харківської міськради у закритому режимі ухвалив нове рішення про підвищення ціни проїзду у міському транспорті. Згідно з документами, опублікованими в реєстрі актів міськради, виконком вніс зміни у свої ж рішення від 6 лютого: 6 грн за поїздку у трамваї або тролейбусі та 8 грн – за метро.