RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

14 квітня

Всі новини

Помер відомий український композитор

23 лютого, у віці 88 років помер відомий український композитор, народний артист України, лауреат Шевченківської премії, професор Національної музичної академії України імені Петра Чайковського Левко Миколайович Колодуб.

Про це повідомило Міністерства культури України.

Зазначається, що Колодуб залишив після себе багату творчу спадщину: безліч симфонічних і оперних опусів, балети, мюзикли, концерти для різних інструментів, вокальну музику.

"Особливе місце в його творчості займає Тарас Шевченко, на основі віршів з "Кобзаря" і під впливом ілюстрацій до нього, Колодуб створив симфонію-думу "Шевченкові образи", оперу "Поет" про життя Кобзаря", - сказано в повідомленні.

"Самобутня і багатопланова музика Льва Миколайовича Колодуба, заснований на національній основі, з успіхом виконується не тільки в Україні, але і в Німеччині, США, Канаді, Аргентині, Польщі, Болгарії, Румунії, Іспанії, Греції, Франції, Північній Кореї, Китаї", - додали в Мінкульті.

Крім того, Колодуб був також педагогом і громадським діячем, очолюючи правління Музичного фонду України в 1984-1995 роках, був президентом Асоціації діячів духової музики України Національної всеукраїнської музичної спілки в 1991 і головою Київської організації Спілки композиторів України.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Україні помер відомий журналіст.