RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

В Україні провели випробування безпілотника-розвідника для ЗСУ: опубліковано відео

Модернізований безпілотний авіакомплекс Spectator-M1 успішно пройшов державні випробування, які проходили на одному з військових полігонів ЗСУ.

Про це повідомляється на сайті державного концерну "Укроборонпром".

Як зазначається, модернізований безпілотник отримав новий тепловізор, досконалішу станцію управління, а також зменшену вагу, що дозволяє йому знаходитись у повітрі більше часу.

У ході випробувань за участю представників Міноборони, Spectator-М1 виконав завдання, максимально приближені до бойових. Зокрема, була перевірена здатність безпілотника виконувати завдання під час активного використання противником засобів радіоелектронної боротьби. Наразі планується включення Spectator-М1 до Державного оборонного замовлення.

Перші безпілотні комплекси Spectator для Міністерства оборони та Державної прикордонної служби України були поставлені ще у 2015 році. В українському війську він пройшов підконтрольну експлуатацію, а прикордонникам, завдяки цим безпілотникам, вдалося практично повністю закрити українським кордон.

Досягнуті характеристики дозволяють Spectator літати майже безшумно. Враховуючи його малі розміри, спеціально підібраний колір фюзеляжу, а також малу ефективну площу розсіювання, він залишається непомітним для противника.

Крім того, за цей період літак пройшов цілий ряд конструкторських доробок, потреба у яких виникла у ході експлуатації.

Враховуючи високі аеродинамічні характеристики безпілотника, модернізація стосувалася систем літака, зокрема парашутної системи, яка дозволила зменшити швидкість посадки до 3 метрів за секунду, програмного забезпеченням, яке дозволяє працювати з різними системами координат та проводити їх конвертацію, визначаючи точні координати цілі.

Новітній Spectator-М1 піднімається на висоту до 3 600 метрів, має максимальну швидкість у 120 км/год, швидкість, при якій виконується завдання – 70 км/год. В повітрі безпілотник може знаходитися понад дві години. Комплекс здатен передавати відеоінформацію у цифровому кодованому вигляді, а дальність польоту Spectator-М1 становить до 150 км.


Нагадаємо. як раніше повідомляв "Апостроф", українські волонтери почали виготовляти безпілотні апарати, оснащені тепловізорами для розвідки на лінії зіткнення на Донбасі.