RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

​Роздягайся, лягай - богатирі прийшли: з'явилися нові подробиці секс-скандалу в ЗСУ

Офіцер ЗСУ Валерія Сіка, яка виявилася в центрі скандалу з сексуальними домаганнями свого командира, розповіла нові подробиці неприємної історії.

Про це пише видання "Факти".

Так за словами потерпілої, полковник почав свої домагання через кілька днів, після прибуття вікторії у військову частину.

"Коли я прийшла, полковник наказав сісти в його машину. Я тоді ще не знала, куди і навіщо ми їдемо і що він від мене хоче. Командир привіз мене в якийсь будиночок в лісі. Він сказав, що сам побудував його і любить тут відпочивати. Хвилин через двадцять приїхав начальник поліції Славутича. Полковник став обговорювати з ним майбутні вихідні - як вони "будуть відпочивати з дівчатами в лазні". Сказав, що серед цих дівчат буду я і ще одна дівчина з нашої частини", - розповіла офіцер.

За її словами, її врятувало тільки те, що їх терміново викликали в частину. Але тим не менше, по дорозі полковник сказав, що я "повинна бути з ним доброю і покірною" і за це він буде просувати мене по службі.

"Тому роби те, що я тобі кажу. А якщо відмовишся, я все одно зроблю так, щоб ти передумала. Покажу тобі гірші сторони армії", - процитувала дівчина.

В той же день ввечері командир знову викликав Вікторію, але вже в службову квартиру. Почувши недобре, офіцер взяла з собою приятельку. Місці з полковником, за її словами, в квартирі знаходився який прибув в частину перевіряючий. Далі начальник наказав Вікторії "догоджати" "гостю".

"Це наказ. Ми ж хочемо, щоб перевіряючий поставив нам хороші оцінки. Тому ти зараз повинна його обслужити", - звелів командир. Але дівчина розвернулася і поїхала і вже на наступний день відчула, що таке "вся краса армії", обіцяні командиром.

За словами Валерії, командир почав публічно її ображати. Це відбувалося навіть на нарадах.

"Побачивши мене, він міг притиснути до стінки, почати лапати. Міг голосно запитати: "Ну що, ти готова? Підмилася, чекаєш мене?" А міг вилаяти матом. Наприклад, якось я йшла, а він їхав ззаду на машині, але я його не бачила. Коли командир їде в автомобілі, то не повинна віддавати йому військове вітання. Але він зупинився і почав на мене кричати: "Ти що, ох... ла? Чому не віддаєш вітання? Знімай свою кепку, я тобі туди нас... у, як ти мені в душу нас... ла!" І це при всіх", - розповіла офіцер.

У той же час дівчина розповіла, що двічі вона просила дати їй лікарняні, на що командир тільки відмахувався. В одному з випадків Валерії знадобилося проведення двох операцій.

За розповідями Сікал, не тільки вона одна піддавалася такому насильству з боку полковника. Решта дівчат мовчали через страх. Останньою краплею став наказ командира "догодити" йому, в разі непокори - догана.

"Він разом зі своїм заступником зайшов до кімнати і заявив: "Роздягайся, лягай. До тебе богатирі прийшли, будеш зараз нас обслуговувати". Його заступник нічого не сказав - просто вийшов з кімнати", - процитувала дівчина.

Вона не раз зверталася до начальства, яке знало про "поведінку" полковника, але "нічого не могло зробити". Звернутися до поліції Валерія Сікал зважилася після того, як розповіла про те, що відбувається своєму чоловікові - теж військовому, колишньому добровольцю, який служив в зоні АТО. До речі, на весілля, за словами Валерії, полковник її теж не відпускав.

"Я сам зроблю тобі дитинку, і ти будеш тільки зі мною", - згадує Валерія слова командира.

Далі Валерія звернулася на гарячу лінію Міноборони. Але замість конкретної допомоги їй порадили... поговорити з психологом.

"Мені неофіційно повідомили, що моя скарга на командира вже далеко не перша - мовляв, зверталися і інші жінки. І натякнули, що у полковника хороші зв'язки в поліції", - повідомила потерпіла.

Тому вона вирішила звернутися в поліцію не в Хмельницькій, а у Вінницькій області. У заяві дівчина детально виклала все і зажадала відкрити кримінальне провадження. У прес-службі Вінницького обласного управління поліції підтвердили, що за заявою Валерії Сіка відкрито кримінальне провадження: за статтею "Примушування до вступу в статевий зв'язок з особою, від якої потерпілий знаходиться в матеріальній або службовій залежності". Матеріали вже направлені до прокуратури.

Також Валерія повідомила, що полковник почав їй погрожувати.

"Попереджав, щоб я, "переходячи дорогу, уважно дивилася по бокам, а то і машина може збити", - повідомила офіцер.

Як повідомляв "Апостроф", офіцера ЗСУ Валерію Сіка, яка виявилася в центрі скандалу з сексуальними домаганнями свого командира, оштрафували.