RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Facebook подав в суд на розробників з України: у чому їх звинувачують

Facebook подала в суд на двох українців, які завдали непоправної шкоди репутації компанії.

Про це повідомляє The Verge.

Уточнюється, що в компанії витратили понад $75 000 на розслідування. Відомо, що в позові до Гліба Случевському і Андрію Горбачову заявляється, що з 2017 по 2018 рік вони управляли чотирма онлайн-додатками з тестами, які рекламувалися в соцмережі. Вони розміщувалися на сторонніх сайтах і збирали особисті дані користувачів в Facebook.

Случевський і Горбачов працюють в компанії Web Sun Group: за даними українського видання AIN, вона є аутсорсинговою IT-компанією, офіс якої розташований в Києві і налічує до 200 фахівців. Случевський називає себе її засновником, разом з Горбачовим вони працювали над онлайн-додатками "Supertest", "FQuiz", "Megatest" і "Печенька".

Ці сервіси пропонували користувачам скопіювати й додати примітку в браузері, які рекомендували спеціальні розширення для роботи. Виявилося, що ці розширення збирали особисті дані з акаунтів користувачів без їхнього відома і показували в їх стрічках в соцмережі Facebook власну рекламу.

Виходячи з контексту претензії Facebook, така крадіжка особистих даних користувачів може бути також пов'язана з продажем особистих повідомлень 81 тисячі користувачів в 2018 році.

Як повідомляв "Апостроф", через витік даних користувачів Facebook Цукерберг втратив величезну суму.