RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

​Під Кривим Рогом натовп арматурою жорстоко побив будівельників: фото жертв із переломами

Під Кривим Рогом жорстоко побили двох будівельників за нібито неякісно виконані роботи. Постраждалі знаходяться в лікарні з множинними переломами кінцівок і травмами.

Про це повідомляє "Обозреватель", публікуючи відповідні знімки.

Рідні постраждалих, Олександра Рязанова і Віктора Бортуаля, кажуть, що замовником побиття може бути людина, якій вони раніше будували будинок.

"Років зо три тому чоловік і його напарник побудували цій людині будинок. За роботу він розплатився, ніяких претензій не висував. Однак через півроку він заявив, що робота йому не подобається. І почався пресинг по переробкам. Конфлікту не хотілося, хоча всі розуміли, що це робиться спеціально. всі претензії були виправлені за наш рахунок - матеріали, робота. Сума склала 110 тис грн. Причому якби він сказав, що щось лопнуло або зламалося. А то просто не подобається і все", - розповіла нам дружина потерпілого Олександра Рязанова - Юлія Бондарець.

Будівельники запропонували замовнику запросити незалежних експертів, щоб з'ясувати, чи все правильно вони зробили. Він не захотів.

"Тоді ми самі покликали експертів, але й від них він відмовився. Ця людина в Кривому Розі має неоднозначну репутацію, його бояться. Ми також не хотіли конфліктів і вирішили, що кожну знайдену їм недоробки ми оплатимо", - говорить Юлія.

За її словами, вони віддали 20 тисяч гривень за недоробки, які нібито виявив господар. Але людина не заспокоюваласяі стала вимагати гроші незрозуміло за що. Суми називалися різні, то 300 тисяч гривень, то 20 тисяч доларів, то 80 тисяч доларів. Потім стали надходити погрози.

За словами дружини одного з потерпілих, це вже не перший напад на її чоловіка. Рік тому на чоловіка напали в під'їзді будинку, де він живе. Чоловік тоді отримав черепно-мозкову травму. Але поліція відмовилася зв'язуватися зі скандальним жителем і ситуація зійшла нанівець. Але загрози продовжували надходити.

Вдруге напад стався 6 березня. Олександру подзвонив незнайомий чоловік, представився фермером Олегом і запропонував побудувати йому два будинки. Вони домовилися про зустріч на наступний день, правда, їхати потрібно було за 40 км від Кривого Рогу, в село Новомар'янівка. На трасі Олександра і його напарника, 60-річного Віктора Бортуаля зустрів "син" фермера і привіз до напіврозваленої хати.

"Вони стали обходити будинок. Цей "син" говорить, що, мовляв, стіни потрібно обкласти цеглою. На що чоловік відповідає, мовляв, тут не обкладати треба, а валити і будувати новий.

"Ну, зараз і будемо валити", - сказав цей молодий чоловік. Тут вискакують семеро в балаклавах, з металевими прутами, бризкають їм в обличчя газом і починають бити. Розбили телефони, витягли відеореєстратор з машини, прокололи колеса. Чоловік навіть не пам'ятає, хто з них прийшов до тями першим", - пояснила Юлія.

У Олександра Рязанова відкритий перелом руки, травмована нога. У Віктора Бортуаля зламана рука і нога, перебиті кисті рук, вісім дірок в голові, в двох місцях зламана щелепа. Чоловіки якось змогли дістатися до найближчого будинку і попросили зателефонувати рідним.

Як повідомили в місцевій поліції, за фактом події порушено справу за ч. 1 ст. 122 КК України - нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

Як повідомляв "Апостроф", водій маршрутки №825 Київ-Боярка побив пасажира, які зробив йому зауваження через те, що не отримав здачу.