RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​Жителів Маріуполя налякала дивна НП із вибухом на "Азовсталі": в мережі діляться моторошними фото і відео

17 березня на території меткомбінату "Азовсталь" в Маріуполі сталася пожежа, мешканці чули вибухи і бачили яскраві спалахи.

Фото і відео НП опублікував 0629 із посиланням на очевидців.

Маріупольці в соцмережах писали, що полум'я видно з різних районів міста.

"А що це на Азовсталі сталося? Не встигла зняти початок, але був хлопок і освітило весь двір на 2-3 секунди як удень. Запах гару...", - написала маріупольчанка Анна Добрякова в групі "За екологічно чистий Маріуполь".

За словами городян, приблизно о 18:30 у бік МК "Азовсталь" поїхало кілька пожежних машин.

У той же час, в прес-службі Метінвесту інформацію про пожежу не підтвердили, посилаючись на звичайний технологічний процес. Там повідомили, що на МК проводився "щоденний слив попутних продуктів виробництва - шлаку".

"Ця процедура є обов'язковою у виробництві і не несе підвищеного навантаження на навколишнє середовище. Сьогодні, 17 березня, з 18 до 19 годин проводився злив на трьох ділянках. З огляду на, що час доби темний, утворилося яскраве світіння, яке могли бачити мешканці міста і видали в соціальних мережах відео з необгрунтованими коментарями, що нібито на підприємстві сталася пожежа. Офіційно заявляємо, що це абсолютно штатна, контрольована ситуація. Ніякої пожежі, вибухів і НП на підприємстві немає. Просимо довіряти перевіреним джерелами інформації і не сіяти паніку", - заявили в прес-службі Метінвесту.

У ДСНС в Донецькій області також не підтвердили інформацію про пожежу.

У той же час маріупольці взяли під сумнів інформацію Метінвесту і ДСНС.

"Я особисто чув вибух. Я особисто бачив спалах. Ну і не я один. Я почав знімати відео через 30 секунд після спалаху і вибуху. Фото зроблено за 5 хвилин до відео. ДСНС не факт, що були на заводі! Де відео? 18.30 -18.40", - зазначив Дмитро Чичеров.

Як повідомляв "Апостроф", 6 березня під Дніпром сталася пожежа на заводі з виробництва пластмасових виробів, який розташований в селі Кам'янка.