RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

В ЄС підвели підсумки п'ятирічки брехні Росії про окупацію Криму: інфографіка

У мережі опублікували інфографіку, яка ілюструє тези російської пропаганди з питання анексії Криму починаючи з 2014 року.

Дані опублікувала Європейська служба зовнішньої дії (East StratComTask Force).

Автори матеріалу нагадали, що незаконна анексія Криму як і раніше є порушенням міжнародного права, європейської структури безпеки і, що не менш важливо, власних декларацій Росії про повагу територіальної цілісності України.

"Тим не менш, дезинформаційні ЗМІ продовжують намагатися зобразити незаконне захоплення території як щось шляхетне: "Все добре, все прекрасно", - цитують вони кримчан, додаючи при цьому: "Грошей у нас вистачить!" - що суперечить знаменитій фразі російського прем'єр-міністра Дмитра Медведєва: "Грошей немає, але ви тримайтеся", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що прокремлівські дезинформаційні ЗМІ також намагаються описати дії України щодо Криму як легітимізацію російської влади на півострові. Те, що Україна не постачає електрику і воду в Крим, значить, що Київ більше не претендує на цю територію. Відповідно до резолюції Генеральної Асамблеї ООН 71/205 від 19 грудня 2016 року Росія є окупуючою державою в конфлікті. Таким чином, саме Росія, а не Україна, зобов'язана надавати всі необхідні послуги населенню окупованій території.

Як повідомляв "Апостроф", раніше суд дав відповідь, скільки військових Путіна захоплювали український Крим.