RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Українці масово стали жертвами нової афери: у чому її суть

В мережі почали з'являтися повідомлення про нову аферу, жертвою якої вже стали довірливі українці.

Зокрема, як розповідають в спільноті dtp.kiev.ua, на вулиці ряду українських міст вийшли шахраї, які пропонують українцям купити задешево раритетні монети.

Повідомляється, що до довірливих українців на вулиці підходить чоловік, що показує жменю древніх монет, які нібито викопали під час проведення будівельних робіт неподалік. Спершу він просить подивитися в Google, що це за монети.

Коли ж нічого не підозрююча жертва бачить, що це дійсно стародавні монети і у нумізматів вони коштують близько 300 доларів за штуку, будівельник пропонує викупити їх у нього всі разом за 100 доларів, пояснюючи це тим, що завтра йому їхати за кордон, а прикордонники монети відберуть.

Якщо довірливий українець погоджується на угоду, то кожен отримує те, на що домовилися. Однак лише пізніше жертва дізнається, що їй продали майстерну підробку, яку на AliExpress можна купити по 1-2 долари за штуку.

Відзначається, що стоять за це аферою представники ромської національності, які щодня перевозять "будівельника" на нове місце полювання.

Відомо, що аферистів вже не раз бачили в Києві і Львові. Скільки саме людей стали їх жертвами - поки невідомо.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі показали відео з нахабним шахраєм з Києва.