RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Суд Києва ухвалив скандальне рішення по зірці серіалу "Свати", яка підтримала захоплення Криму

Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправною заборону на в’їзд в Україну актора Федора Добронравова та анулював заборону на ретрансляцію деяких фільмів за його участі, зокрема серіалу "Свати".

Про це 27 березня повідомляє прес-служба суду.

Таким чином суд задовольнив позов ТОВ "Телерадіокомпанія студія 1+1" та ТОВ "Кіноквартал".

"Суд визнав протиправними дії Служби безпеки щодо підготовки довідки про наявність підстав для прийняття постанови про заборону в’їзду в Україну громадянину Російської Федерації Федору Добронравову та визнав протиправною та скасував відповідну постанову СБУ", - йдеться в ухвалі.

Також суд визнав протиправними дії СБУ щодо звернення до Міністерства культури про внесення Добронравова до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці.

Суд визнав протиправним та скасував наказ Мінкульту та наказ Державного агентства з питань кіно про "анулювання державних посвідчень на право розповсюдження і демонстрування певних фільмів".

У суді стверджують, що проаналізували зміст довідки, яку підготували в СБУ, і встановили, що вона "була складена з порушенням нормативних вимог та за відсутності належних обґрунтувань".

Таким чином всі рішення, прийняті на підставі зазначеної довідки, суд визнав необгрунтованими, протиправними й скасував їх.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", на відео 2014 роки актор Федір Добронравов заявив про свою підтримку окупації Криму.