RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Смерть дитини під час операції: під Одесою назріває лікарський скандал

У місті Подольську Одеської області після проведення операції з видалення аденоїдів помер 8-річний хлопчик, за фактом трагедії розпочато розслідування.

Про це повідомляє Нацполіція регіону.

Так, в хірургічному відділенні, не виходячи з "анестезуючого стану", після проведення операції помер хлопчик. Тіло направлено в Одеське бюро судово-медичної експертизи для встановлення причини смерті. Начальник Подільського відділу поліції Микола Піщанський закликав громадськість не робити передчасних висновків щодо винуватців трагедії.

За попередніми даними поліції, причиною смерті дитини могло стати серцева патологія, яка "спрацювала" під час операції. Це, однак, не виключає відповідальності лікарів за те, що трапилося. У будь-якому випадку, всі крапки над "i" повинна розставити комісійна експертиза, яку будуть проводити не тільки судові медики, а й досвідчені клініцисти - хірурги, анестезіологи та інші.

У той же час, родичі вважають, що в смерті дитини винні медики. Зокрема, як заявляла в соцмережах родичка хлопчика Людмила Паламарчук, коли батьки хотіли поговорити з лікарями, їх "не було на місці, а анестезіолог ще й прихопив із собою документи - історію хвороби і амбулаторну карту хлопчика і втік".

Як повідомляв "Апостроф", в лікарні Івано-Франківська померла трирічна дитина, батьки звинуватили лікарів, проте медики свою провину не визнають.