RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Відомий український письменник запропонував заміну акції "Безсмертний полк"

Письменник Андрій Курков запропонував українцям провести альтернативну акцію російському "Безсмертному полку" - пройти вулицями міст країни з портретами загиблих на Донбасі українських героїв, а також з фото українських в'язнів Кремля.

Свою позицію відомий автор озвучив у себе на сторінці в Facebook.

Він зазначив, що уряд країни-агресора вже профінансував з бюджету проведення в Києві акції на честь ветеранів Другої світової війни, і до цієї ініціативи вже традиційно приєднався один з найбільших українських телеканалів.

"Телеканал" Інтер "від імені "Союзу (померлих) ветеранів" наполегливо кличе телеглядачів прийняти 9 травня участь в російській акції "Безсмертний полк", на яку гроші виділяє уряд РФ. У Києві. Збір в парку Слави. А може треба пройтися по містах України не з портретами загиблих за країну, якої більше немає, а з портретами загиблих за Україну на Донбасі, з портретами зниклих без вісти там же і в Криму, з портретами викрадених і захованих в тюрмах РФ українських громадян?" - написав Курков.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилися фото репетиції параду до Дня перемоги 9 травня в Москві. Користувачі в коментарях до постів з фото прокоментували, що форма учасників параду схожа на ту, яку носили нацисти Третього рейху - суворий чорний одяг з червоними пов'язками на рукавах.