RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Коломойський відзначився дивною заявою про "громадянську" війну на Донбасі

Олігарх Ігор Коломойський заявив, що в Україні відбувається "внутрішній громадянський конфлікт".

Про це він заявив в інтерв'ю програми "Bihus.info".

"Внутрішній громадянський конфлікт, а що тут у нас незрозумілого? Слава богу, що він не поширився на всю територію. Але він має гарячу фазу на Донбасі і холодну фазу по всій решті країні. Холодна фаза - це ненависть один до одного, яка проявляється через гарячі якісь події, вбивства громадських активістів", - заявив він.

За його словами, прикладом такого конфлікту є вбивства журналістів в Україні.

"Наприклад журналістів, з одного боку Бузину, з іншого боку Шеремета. Це прояв громадянського конфлікту. А навіщо вбивати журналіста, якщо в країні все мирно і добре? Навіщо журналістів вбивати? Журналісти це солдати на війні. Коли в країні все добре, журналістів не вбивають. Це війна і прояв війни", - розповів Коломойський.

Також він уточнив, що "конфлікт спровокувала і організувала Росія, з одного боку, а з іншого боку те ж не все було благополучно".

"22 числа, я пам'ятаю, коли бігали революціонери, які перемогли, по парламенту. Вони кричали, що треба відмінити закони, Харківські угоди. Це спровокувало дану ситуацію, і звичайно взаємна ненависть. Коли ці "беркута" почали повертатися по своїх базах, коли проголосували за їх повернення, а їх там по дорозі обстрілювали, ну і там всі ці настрої. Зачистити Донбас. Ну ми ж розуміємо, коли йде революція, є дві протиборчі сторони. А буває ще й три, і чотири, як в Україні була громадянська війна в 18 -20-х роках. І Зелений і жовто-блакитні, червоні і білі. Те ж саме і тут було", - розповів олігарх.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", бойовики на Донбасі обстрілюють воїнів ЗСУ з нових зразків озброєння Російської Федерації.