RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

​Ракету Falcon 9 запустили в космос із важливою місією: фото і відео

4 травня в США успішно запустили ракету-носій середнього класу Falcon 9, яка вивела на траєкторію до Міжнародної космічної станції безпілотний корабель Dragon з різними вантажами.

Пряму трансляцію запуску ведуть SpaceX і NASA.

Місія зветься CRS-17: сімнадцятий політ SpaceX по комерційній програмі постачання МКС. Запуск відбувся на майданчику SLC-40 авіабази ВПС США на мисі Канаверал в штаті Флорида.

Стартове вікно було всього в кілька секунд: потрібно "зловити" МКС в потрібній точці орбіти в потрібний час.

Через 9 хвилин після запуску SpaceX м'яко посадили маршову ступінь ракети (нова B1056.1, до цього не літала) на автономну плавучу платформу Of Course I Still Love You в Атлантичному океані менш ніж в 20 км від місця старту.

На другий день польоту "Дракон" доставить до американського стикувального вузла Harmony на станції матеріали для десятків з більш ніж 250 наукових і дослідницьких досліджень, які проводяться під час нинішньої експедиції (МКС-59) і будуть проведені при МКС-60.

Загальна вага вантажів - 2482 кг, з яких 1517 кг знаходяться в герметичному відсіку при кімнатній температурі і нормальному тиску, а 965 кг - в негерметичному.

У негерметичному відсіку упаковані інструмент NASA для вимірювання концентрації і поширення вуглекислого газу в атмосфері Землі, Orbiting Carbon Observatory-3 (ОСО-3), який встановлять зовні на японський модуль МКС і інструменти програми Space Test Program-Houston 6 (STP-H6): аналізатор для дослідження іоносфери, суперкомп'ютер з обробки зображень, інфрачервона камера для зйомки атмосфери та інше, в тому числі демонстратор для випробування в космосі нової технології генерації пучків модульованого рентгенівського випромінювання. Вчені вважають, що це стане в нагоді для зв'язку з зондами в глибокому космосі або для зв'язку з гіперзвуковими транспортними засобами, де розігріті оболонки перешкоджають традиційної радіозв'язку.

Крім того, в контейнерах - матеріали для безлічі біомедичних досліджень.

Як повідомляв "Апостроф", в квітні 2019 року випробування двигунів для космічного корабля Сrew Dragon, за допомогою якого SpaceX Ілона Маска планує доставляти астронавтів на МКС і назад, завершилися невдало.