RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Як зараз виглядає "Донбас Арена": свіжі фото з Донецька

У мережі показали, як виглядає зараз стадіон "Донбас Арена" в Донецьку, де в 2012 році проходив Чемпіонат Європи з футболу.

Про це повідомляє ресурс "Донецькі Новини", посилаючись на слова жителя непідконтрольного українській владі Донецька Ігоря Полтавця.

"З початку бойових дій стадіон став основою Гуманітарного штабу Ріната Ахметова, і тут була основна база роздачі гуманітарної допомоги. Сюди приїжджали фури з гуманітаркою, все складували, тут також був склад. Але через якийсь час місцева влада вирішила стадіон націоналізувати і вирішили, що пенсіонерам гуманітарка все-таки не потрібна. Хоча свого часу пенсіонери тільки на неї і виживали", - розповів донеччанин.

Також він зробив фото з зони кас, де до сих пір збереглися оголошення Гумштаба, але самі каси з 2014 року не працюють. За його словами, зараз всі паркомати на в'їзді розбиті.

Біля стадіону в якості ландшафтного дизайну був створений штучний водойму, в якому раніше плавали качки. "Також тут риба була. Наприклад, коропи коі червоні (декоративна різнобарвна риба, виведена з амурського підвиду сазана, - ред.). І помічав я, якщо чесно, рибалок. Сиділи вони тут ховалися - ловили або не ловили, я не знаю, але, напевно, щось ловили. І зараз подекуди бульбашки йдуть - риба є", - розповів Ігор.

Примітно, що і зараз тут ловлять рибу, але роблять це вже не ховаючись - самі нинішні співробітники стадіону. Так, донеччанин помітив одного з таких рибалок. "Підійшов я до цього рибалки. У нього на жилетці написано "Термінал сервіс". Мабуть, він тутешній співробітник. Сидить рибу ловить. Я камеру не став включав. Кажу йому: ти то тут, браконьєрничаєш? Каже - ні. Але сидить з годівницею, тормозок у нього. Мабуть, роботи немає, стадіон стоїть, вирішив хлопчина рибку половити. Ну, ось так, прямо біля стадіону, в штучному водоймищі, куди була запущена риба. Голодний, блін", - обурився донеччанин.

При цьому біля ставка встановлена інформаційна табличка, яка забороняє вилов риби.

"На плитці якісь дебіли крутять тут "п'ятаки" - залишилися кола від гуми. Заїжджають на машинах. І далі такі ж кола", - звертає увагу Полтавець.

Відзначають, що 30-тонний гранітний "футбольний" м'яч біля входу на стадіон зараз нерухомий. Він був найбільший обертовий м'яч у світі. Його діаметр становить більше 2,7 метра. Раніше він обертався під тиском двох струменів води і завдяки ідеально круглій формі. Відхилення форми гранітного м'яча від форми ідеальної кулі становить менше 0,1 мм. З початком військових дій в Донецьку м'яч вперше запустили в липні 2015 року.

Як повідомляв "Апостроф", користувачі інтернету підняли на сміх безглуздий розповідь "в.о. міністра молоді, туризму і спорту" так званої Донецької народної республіки ("ДНР") Олександра Громакова про те, чому на "Донбас Арені" не можна проводити матчі.