RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Між головою ПЦУ і Філаретом назріває конфлікт: фото і відео

В Україні розгорається релігійний скандал між главою Православної церкви України Єпіфанієм і колишнім главою Київського патріархату Філаретом.

Про це повідомляє ТСН.

Так, нещодавно в ЗМІ з'явилися копії запрошень на зустріч за підписом Філарета, зроблені на бланках Київського патріархату, розпущеного ще в грудні перед об'єднавчим собором. Такі запрошення отримали майже всі єпископи ПЦУ, а деякі виклали документи в соцмережі.

У них Філарет запрошує церковних чиновників на так звану братську бесіду. У свою чергу, відомо, що він збирає архієреїв, щоб обговорити перспективи відновлення Київського патріархату, який би Філарет вважав за краще сам очолити. При цьому, предстоятеля Православної церкви України митрополит Єпіфанія на цю зустріч не запросили.

"Говорити зараз про якесь повернення недоречно. Ми повинні говорити про наше майбутнє, про нашу єдність. Тому що в майбутньому ми повинні ще багато зробити для того, щоб ця церква була визнана з боку інших помісних православних церков. Якщо ми повертаємося в минуле - автоматично це шлях в нікуди, це шлях в ізоляцію, це повернення до того стану, в якому ми перебували до 11 жовтня, до відповідних рішень з боку Константинопольського патріархату", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Польщі заявили про неповноцінність автокефалії ПЦУ.