RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Назріває скандал через перейменування проспекту в Харкові: заява В'ятровича та Кернеса

В Харкові назріває гучний скандал у зв'язку з перейменуванням проспекту Петра Григоренка у проспект маршала Георгія Жукова.

Про це в Facebook глава Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

За його словами, таке перейменування суперечить нормам закону України "Про присвоєння юридичним особам та об'єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій".

"У разі вчинення Харківською міською радою або будь-якими посадовими особами органів місцевого самоврядування м. Харкова дій або прийняття рішень про присвоєння імені Георгія Жукова будь-яких об'єктів права власності (об'єктів топоніміки) м. Харкова Український інститут національної пам'яті буде звертатися в Генеральну прокуратуру України про визнання відповідних дій неправомірними та скасування відповідних рішень в порядку і притягнення винних осіб до відповідальності", - зазначив він.

При цьому, В'ятрович уточнив, що порушення відповідного закону тягне за собою позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

У свою чергу, міський голова Харкова Геннадій Кернес наполягає на перейменуванні, посилаючись на петицію харків'ян, які хочуть бачити в Харкові проспект на честь маршала Жукова.

Як повідомляв "Апостроф", раніше В'ятрович пояснив, що не так з вихідним 9 травня.