RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

В'язень Кремля розповів про тортури і знущання в окупованому Криму

Обвинувачений у сімферопольському "справі Хізб ут-Тахрір" кримськотатарський активіст Раім Айвазов розповів про знущання російських силовиків після його затримання на кордоні з анексованим Кримом.

Про це повідомила адвокат кримського татарина Марія Ейсмонт, передають Крим.Реаліі.

"На питання про те, де і за яких обставин його було затримано, Айвазов розповів, що на КПП десь о 2-3 годині ночі його довго не пропускали. Пізніше троє оперативників ФСБ, як він вважає, посадили його в машину (вдаривши при цьому), з якої попередньо скрутили номерні знаки, і вивезли в якісь поля. Там поставили на землю на коліна і як би імітували розстріл - стріляли поруч з ним. Після цього в такому стані повезли в управління ФСБ, де вже офіційно оформили за документами затримання", - переказала адвокат слова свого підзахисного.

Нагадаємо, Київський райсуд анексованного Сімферополя продовжив Айвазову запобіжний захід у вигляді утримання в СІЗО до 15 серпня. Засідання проходило в закритому режимі. Зокрема, в зал не пустили навіть родичів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в'язень Кремля з Криму Едем Семедляєв розповів, як ФСБ влаштувала йому "прогулянку" в ліс.