RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

ЗМІ розповіли про підготовку ліквідації Київського патріархату і відсторонення Філарета

У п'ятницю і суботу, 24-25 травня патріарха Філарета планують позбавити можливості займатися церковними справами.

Про це повідомляє Інтернет-видання Znaj.ua.

План по ліквідації Київського патріархату, як однієї з головних форм автокефального устрою Української православної церкви країни-агресора не зупинився навіть після отримання українцями Томосу.

У виданні пишуть, що в результаті роботи з керівниками духовенства з метою досягнення лояльності митрополита Епіфанія і примусу його до співпраці проти Філарета, проросійським групам вдалося добитися свого - Філарета перетворили з одного з найближчих прибічників Епіфанія, в його супротивника.

"Епіфанія зробили своїм інструментом в цій антиукраїнській геополітичній грі", - йдеться в публікації.

Відзначається, що на початку травня почалася спланована і добре профінансована інформаційна атака проти патріарха Філарета і ідеї Київського патріархату, а вже 24 травня має відбутися засідання Священного Синоду. Після цього, 25 травня пройде засідання Архієрейського собору Православної церкви України. На цих заходах, за інформацією ЗМІ, можуть бути прийняті рішення про позбавлення Патріарха Філарета статусу керівника Київської столичної кафедри і відправку його на спокій. Цей статус повинен заборонити патріарху Філарету займатися церковними справами, висвячувати священиків і єпископів.

"Це фактична примусова ізоляція ярого супротивника Москви - патріарха Філарета ... На цей раз ідею Київського патріархату, за яку страждали і віддавали життя мільйони наших співвітчизників і про яку ще мріяв Київський митрополит, святитель Петро Могила, і яку зараз відстоює патріарх Філарет, хочуть спробувати знищити руками українських архієреїв на чолі з предстоятелем ПЦУ - митрополитом Епіфанієм", - йдеться в матеріалі.

Представники духовенства закликають церковників, політиків і всіх віруючих українців підтримати патріарха і не допустити ліквідації Київського патріархату. Для цього всіх бажаючих запрошують прийти до Софії Київської 24 травня в 10 ранку і висловити свою позицію.