RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Церковний конфлікт: Філарет і Єпіфаній зробили гучні заяви після Синоду ПЦУ

Члени Синоду Православної церкви України висловили підтримку митрополиту Єпіфанію, в той час як проти нього виступила лише один людина - патріарх Філарет.

У документі, прийнятому на Синоді ПЦУ 24 травня, говориться, що Православна церква України зберігає внутрішню єдність. Синод висловив повну підтримку Єпіфанію.

За словами Єпіфанія, під час засідання Філарет ще раз заявив, що Київський патріархат існує, хоча інші члени намагалися його переконати в іншому.

"Певною мірою ми дискутували, розмовляли, переконували. Але всі побачили, що Святіший Патріарх Філарет є затвердженим у своїй думці", - сказав Єпіфаній.

Сам Філарет вважає, що Синод "був спрямований на знищення Київського патріархату". Він також розкритикував рішення синоду, а Єпіфанія запідозрив у тому, що той піддається впливу проросійських рухів.

"Вони впливають на предстоятеля і тому приймаються такі негативні рішення", - сказав Філарет.

На завершення глава ПЦУ зазначив, що патріарх Філарет не змінив своєї позиції, незважаючи на рішення Синоду, і далі буде доводити існування Київського патріархату.

Детальніше про конфлікт Єпіфанія та Філарета читайте в матеріалі "Апострофа": Якщо таке неподобство продовжиться, ми можемо втратити Томос-митрополит Макарій.