RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

"Пропажа" секретних даних: в мережі обговорюють відповідь Турчинова і екс-спікера Порошенка секретарю РНБО

Колишній секретар РНБО Олександр Турчинов прокоментував відеозаяву свого наступника Олександра Данилюка про те, що з ситуаційної кімнати пропали сервери з секретною інформацією.

Про це він написав у Facebook, зазначивши, що Данилюк на записаному відео показав приміщення Адміністрації президента.

"Олександр Данилюк на своїй сторінці в Фейсбуці показав відсутність комп’ютерної техніки в приміщеннях, детально не пояснивши глядачам, де відбувається ця зйомка. А у зв’язку із його призначенням Секретарем РНБО України у наших громадян може виникнути підозра, що ці проблеми стосуються Апарату РНБО. Хочу підкреслити, що наведений Данилюком відеоматеріал жодним чином не має відношення до РНБО. Він був знятий в окремих приміщеннях Адміністрації Президента України (вулиця Банкова).

Головний ситуаційний центр РНБО, який знаходиться на вулиці Болбочана, та обладнання приміщень працівників РНБО перебувають під надійною охороною та працюють в штатному режимі. Коли Олександр Данилюк потрапить на своє робоче місце в Апараті РНБО, він зможе в цьому переконатися", - пояснив Турчинов.

Також заяву з приводу серверів зробив колишній прес-сектретарь Петра Порошенка.

"Данилюк просто дурень і все, без будь-яких підтекстів. Нерозумію, як Гройсман виносив його у якості міністра, скільки не бачив його виступів, слабий рівень", "ггг, Саша заблукав, покажіть йому , де знаходиться РНБО", "Пане Олександре, навіщо ви назвали вулицю, де знаходиться головний ситуаційний центр РНБО? Краще б вони й далі не знали", - пишуть коментатори.

Як повідомляв "Апостроф", в 2015 році невідомі зламали сторінку РНБО в соцмережі Twitter.