RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

У палаті, як у в'язниці: в Краматорську розгорівся лікарський скандал через знущання над дітьми

В інфекційному відділенні Краматорської дитячої лікарні в Донецькій області трьох дітей - 2-річного і семимісячного хлопчика, а також чотиримісячну дівчинку, замкнули в палаті на 21 день.

Про це повідомляється в матеріалі "Фактів".

Відомо, що найдоросліший дитині три рази на день в палату приносили їжу, і останній прийом їжі у нього був о п'ятій годині вечора. Малюків годували кожні чотири години. На захист дітей стала жінка, яка також перебувала в лікарні.

"Я зі своєю маленькою донькою, котра захворіла на кір, потрапила в інфекційне відділення ще 18 травня. По сусідству лежали троє кинутих дітей. Танечка лежала, Гліб весь час проводив в манежі, а Саша ходив з кутка в куток або півдня сидів на підвіконні і дивився у вікно", - розповіла вона.

Жінка також зазначила, що персонал лікарні радив пацієнтам "звикати до криків кинутих дітей", нібито вони "плачуть весь час". Через кілька днів вона написала пост в Facebook з приводу дітей, після чого знайшлася їх мати. За її словами, до дітей її весь цей час не пускав персонал лікарні.

Сусідка дітей по палаті розповіла про реакцію керівництва лікарні. За її словами, "завідувач виявився порядною людиною і вирішив розібратися зі своїми підлеглими".

"Ми провели профспілкові збори. Розібрали все докладно - про одяг, іграшки, їжу і про те, як спілкуватися з цими дітками. Зміни різні є, бувають і не дуже відповідальні. (Медсестра - Ред.) Людмила Іванівна усвідомила свою помилку і залишила наше відділення, вона буде розраховуватися і йти. Нам з нею далі не по дорозі ... Сподіваюся, ця історія послужить всім медпрацівникам хорошим уроком", - заявив завідувач інфекційним відділенням №2 дитячої лікарні Краматорська Дмитро Яковенко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в одній з лікарень Одеси стався кричущий випадок з вагітною жінкою, у якої раптово вночі почалася кровотеча, після чого лікар закликав її негайно зробити аборт.