RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Біля узбережжя Криму помітили таємничого 30-метрового монстра: що про нього відомо

В окупованому Криму біля узбережжя Чорного моря помітили величезного змія завдовжки в 30 метрів.

Про це повідомляє ряд російських інформаційних видань.

Вчені, грунтуючись на знімках і відеозаписах, з'ясували, що рептилія є родичем стародавнього Карадазького змія, зазначивши, що раніше в цих місцях було виявлено яйце рептилії вагою в 20 кг.

Уточнюється, що туристка-очевидець помітила дитинча змія з вікна готелю. Вона розповіла, що "море спінилося, після чого величезна рептилія напала на дельфіна і потягла його на дно".

Після того, як новина була опублікована низкою видань, багато туристів з РФ задумалися над зміною місця відпочинку. Також на місці стали працювати гіди, які виходять з відпочиваючими в море "на пошуки змія-людожера".

У той же час місцеві вчені підтверджують відомості про стародавню рептилії в тутешніх водах, і навіть описують його в подробицях.

"По морю пройшов катер, а за ним промайнув фрагмент тіла завдовжки 30 метрів. Як правило, Блекі темно-коричневого кольору, на спині у нього від середини голови до середини тулуба розташована грива, що нагадує морські водорості. У діаметрі змій близько метра. на тілі у нього панцирні великі пластинки", - розповів океанолог Анатолій Таврійський.

Як повідомляв "Апостроф", раніше вчені змогли відкрити новий вид фітозаврів (помісь крокодилів і гавіалов) по скам'янілим залишкам, які були виявлені в Альпах ще в 1980-х роках.