RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Україну чекають нові урагани зі зливами, але не скрізь: з'явився прогноз до середини червня

У найближчі тижні погода в Україні істотно не зміниться - продовжиться спекотне літо з дощами і грозами.

Про це в своєму блозі на "Opinion" пише синоптик Наталка Діденко.

За її словами, до 9 червня в більшості областей України пройдуть короткострокові грозові дощі, місцями можливі сильні зливи, які найбільш вірогідні на Правобережжі.

"Лівобережна Україна – східна частина, більшість Півдня та Центру – належатимуть переважно сухій повітряній масі. Тут дощі, якщо й випадатимуть, то вкрай рідко та місцями. Спека домінуватиме, тому в східних, центральних областях та у більшості південної частини в поєднанні із сухою погодою посилиться пожежна небезпека. Варто бути особливо обережними з вогнем", - попереджає Діденко.

Синоптик зазначає, що температура повітря в Україні вночі складе 14-22 градуси тепла, а протягом дня очікується +25 +30 градусів, на сході і півдні до +30 +32 градусів. У західних областях передбачається +23 +28 градусів.

З понеділка, 10 червня, очікується посилення спеки. Практично повсюдно стовпчики термометрів сягнуть +25 +32 градусів, місцями до +30 +34 градусів. Грозові дощі найбільш вірогідні в західній частині України і місцями в північних областях. Періодичні локальні дощі можливі в Одеській, Миколаївській областях і в Криму. На решті території України буде сухо і сонячно

"У Києві до кінця тижня місцями випадатимуть короткочасні дощі з грозами. Під час грози можливий шквалистий вітер та град. У понеділок, 10 червня, локальні дощі в столиці ймовірні, проте надалі, наступного тижня, домінуватиме суха та спекотна повітряна маса. 6-7 червня максимальна температура повітря становитиме +27+29 градусів. Вихідними та наступного тижня спека у столиці посилиться й досягне +29+33 градусів. Тому треба бути обережними з вогнем, працюючи на відкритому повітрі, прикривати від сонця голову, пити більше води", - пише синоптик.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", за прогнозами синоптиків літо 2019 року в Україні буде на місяць коротше.