RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Не хочу стріляти людям в голови: відома журналістка жорстко висловилася про новий канал Медведчука

Українська журналістка і телеведуча Тетяна Даниленко розповіла про те, чому не збирається лишатися в команді телеканалу ZIK, після того, як його викупив депутат Верховної Ради Тарас Козак, наближений до Віктора Медведчука.

Проце вона написала в мікроблозі видання "Українська правда".

"Жаль, що команди крутих професіоналів працюють лише на поганих хлопців. Є різні погані. Але конкретно Віктор Медведчук у 80-их особисто брав участь у кафкіанських судах над українськими дисидентами. Він повів на довгу, несправедливу й принизливу смерть поетів Василя Стуса та Юрія Литвина. На початку 2000-их саме він вибудовував систему цезури, проти якої повстала професія. Я опинилася в самому жерлі повстання – на опозиційному 5-у каналі. Весь мій життєвий шлях проти того, щоб читати в ефірі про "про гражданский конфликт на Юго-Востоке Украины" або питати у Віктора Володимировича, як йому вдається бути розумним та красивим одночасно", - написала журналістка.

Телеведуча заявила, що медіа – це потужна зброя і вона не збирається "стріляти в голови" своїм співвітчизникам.

"Останнім часом російські федеральні канали цитували ZIk, називаючи "бандерівським каналом". Якщо росіяни чи їхні сателіти купують щось "бандерівське", то не для того, щоб воно таким і лишалося. "Ополченцы", газ і медіа – грають ту саму роль, що й "Град", "Смерч", "Торнадо". Тільки медіа – зброя підступніша. Вона вбиває всіх зразу. Сьогодні о 21.30 мій останній ефір на ZIK. Він буде про те, що я люблю найбільше – свою професію. Я відмовляюся стріляти людям в голови", - написаа вона.

В свою чергу український журналіст Юрій Бутусов прокоментував останній ефір Даниленко на ZIK.

"Новий продюсер телеканалу ZIK Олексій Семенов заявив Тетяні Даниленко, що випустить її останнім ток-шоу в ефір тільки якщо в студію буде запрошено "ватників" - в результаті прийшли два проросійських дивака голованов і Апасов, які обслуговують Медведчука, і несли якусь дику брехню в стилі Соловйова. І тим не менше, прощальний ефір Тетяни Даниленко в ефірі ZIK був дуже показовим, який попереджає, вона відмовилася "стріляти телеглядачам в голову"", - написав він.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", журналісти телеканалу ZIK почали залишати свої посади після того, як його власником став депутат Верховної Ради Тарас Козак.