RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В Україні провели випробування "прокачаної" бойової машини: фото і відео

Українські військові провели випробування модернізованої зенітної самохідної установки ЗСУ-23-4М зенітно-артилерійського комплексу "Шилка".

Про це повідомляє "Цензор.нет".

"Модернізація ЗСУ, проведена державним підприємством "Завод "Арсенал"" за власні обігові кошти, передбачала встановлення на установку нової багатофункціональної радіолокаційної станції замість наявної РЛС і заміну спеціалізованої аналогової обчислювальної системи на сучасну цифрову. Також установку обладнали навігаційною системою, системою забезпечення і блоком цифро -аналоговий перетворювачів", - йдеться в повідомленні

Завод згідно з договором з Міністерством оборони проводить дослідно-конструкторську роботу над бойовою машиною "Шилка" ще з 2015 року.

Модернізація запланована в трьох варіантах. Другий варіант модернізації додатково до нововведень першого передбачає установку устаткування на установку оптико-локаційної системи. У третьому варіанті до переваг першого і другого варіантів додається ракетний канал з чотирма ракетами "Голка". Роботи над другим і третім варіантами зараз ведуться.

Як повідомляв "Апостроф", випробування ракетної системи "Вільха-М" і комплексу "Нептун" почнуться в Україні у вересні-жовтні 2019 року.