RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Хочуть довести до смерті: соцмережі розгнівало затримання під Києвом відомого активіста

У понеділок, 24 червня, у міжнародному аеропорту "Бориспіль" співробітниками поліції Київської області був затриманий громадський активіст, голова Громадської ініціативи "Права справа" Дмитро Снєгирьов.

Про це написав в Facebook журналіст Вадим Гладчук.

"Сьогодні в Борисполі заарештовано відомого аналітика Дмитра Снєгирьова. Інтерес замовників арешту в тому, щоб довести до смерті. Місяць тому Снєгірьов пережив інсульт. Зараз проходить реабілітацію. Тиждень - другий в тюремній камері його уб‘ють", - повідомив він.

У нацполіції повідомили, що Снєгирьова було затримано "для примусової доставки в суд".

"Затримання проводила поліція Київської області саме в аеропорту Бориспіль для доставки його на судове засідання, щоб в подальшому обрати йому запобіжний захід у зв'язку з тим, що він скоював злочини. Він не з'являвся ні на судові засідання, ні на слідчі дії. Тому поліція звернулася до суду, щоб той дав дозвіл для примусової доставки Снєгирьова на судове засідання, де йому буде обрано запобіжний захід", – зазначив керівник прес-служби ГУ НП Київської області Микола Жукович, передає "Сьогодні".

На питання про те, в скоєнні яких саме злочинів підозрюють Дмитра Снєгирьова, Жукович відповів: "Попередньо – це крадіжки".

"Звинувачують у тому, що він не з'являвся до суду і не брав участь у якихось слідчих діях... При цьому, навіщо до суду і що за слідчі дії не говорять... Знаєте, після смерті Дмитра Тимчука, загадкової смерті, давайте говорити прямо, арешт військового експерта та аналітика з ЛУГАНСЬКА, арешт людини, яка перебувала в будівлі Луганського управління СБУ на момент його захоплення - більш ніж підозрілий... Дмитро БАГАТО знає. ДУЖЕ багато... Тому не вірю я у звинувачення на його адресу. НЕ ВІ-РЮ!", - прокоментував арешт Снєгирьова журналіст, громадський діяч Назар Приходько.

Як повідомляв "Апостроф", 19 червня в Києві у власному будинку за загадкових обставин загинув відомий патріот України, народний депутат Дмитро Тимчук.