RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Під Черніговом розгорівся скандал через меморіальну дошку українському герою: фото

Варвинська районна рада у Чернігівської області прийняла рішення демонтувати пам’ятну дошку учаснику бою під Крутами – Аверкію Гончаренку, причиною демонтажу називають "недотримання порядку і непогодження з селищною радою порядку вшанування національного героя".

Про це повідомляє видання Svoboda.

Рішення прокоментував представник Українського інституту національної пам’яті в Чернігівській області Сергій Бутко.

"Рішення Варвинської районної ради засуджено як таке, що завдало шкоди засадам національно-патріотичного виховання в районі та області, об’єктивно, незалежно від мотивів і намірів депутатів районної ради, це була дія проти незалежної української державності, державної політики національної пам’яті, вигідна російському агресору", - заявив він.

Місцеві активісти з'ясували причини скандального рішення, а також пообіцяли докласти зусиль для повернення таблички командиру оборони Крут.

Про це розповів представник місцевої ланки Національного корпусу Олександр Алфьоров у себе на Facebook.

"Заступник голови райадміністрації так і сказав "проголосували одноголосно" за її демонтаж, бо вона бачите - не зовсім законна. А на наші історичні доводи про Крути зауважив, що у битві при Крутах "воювали свої зі своїми". Іншу позицію, як виявилось, займає районна державна адміністрація, яка хоче поновити дошку на місці і міркують це зробити в липні… Аверкій Гончаренко - командир оборони Крут, комендант Поділля та начальник канцелярії Петлюри і нині, в час війни, виявляється для місцевих депутатів "неоднозначна особа"!", - розказав активіст.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що київська влада буде подавати апеляцію на рішення суду столиці, який скасував рішення КМДА про перейменування проспектів Московського і Ватутіна у проспекти Степана Бандери і Романа Шухевича.