RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Звільнені з полону бойовиків ДНР-ЛНР українці прилетіли до Києва: опубліковано фото і відео

У п'ятницю, 28 червня, четверо переданих Україні полонених, які були захоплені бойовиками на Донбасі, прилетіли до Києва.

Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

Бойовики передали полонених в столиці Білорусі, Мінську. Пізніше українці літаком прибули до аеропорту "Київ" (Жуляни). Там вони зустрілися зі своїми рідними

Четверо звільнених з ОРДЛО українців подякували усім причетним до їх повернення на батьківщину і заявили, що поки не думають про плани на майбутнє.

Нагадаємо, в Україну повернувся військовий Дмитро Великий. Його взяли в полон 11 вересня 2016 року. Згодом засудили до 15 років позбавлення волі нібито за тероризм.

Також був звільнений Яків Веремейчик, якого бойовики взяли в полон 25 травня 2018 року, на нього окупанти завели кілька кримінальних справ.

Третій звільнений військовий - Максим Горяїнов, старшина 53 ОМБр. Його взяли в полон 25 травня 2019 року і вже встигли провести суд, який призначив бійцеві 15 років позбавлення волі.

Звільнений з полону також Едуард Міхєєв. Його взяли в полон 16 жовтня 2017 року, засудили нібито за держзраду і дали вирок - 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", президент України Володимир Зеленський різко відреагував на домовленості голови політичної ради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука з бойовиками ЛДНР про звільнення полонених.