RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Los Angeles Times влипла в скандал через Крим

Американська газета Los Angeles Times потрапила в гучний скандал, в одній зі статей назвавши законною анексію Криму і запропонувавши їхати на півострів через територію Росії.

Про це йдеться на сторінках вказаного видання.

"Ялта - це російська Санта-Барбара (або, може, Ла-Хойя). З деяких точок зору, це натяки на Голлівудські пагорби. Звичайно, статуя Леніна стоїть на сторожі, а мурал з мореплавством Володимира Путіна нагадує вам, яка країна тепер володіє півостровом", - йдеться в статті.

Крім того, автор статті рекомендує відвідати Крим і надав докладну інструкцію, як дістатися до півострова через територію РФ і за допомогою російських авіаліній, а також в яких готелях зупинитися.

У посольстві України в США відреагували на резонансний матеріал в газеті Los Angeles Times, яка позиціонує себе, як об'єктивне видання.

"Наші дипломати в Сполучених Штатах займаються питанням. Наше посольство буде працювати над цим, звернеться до редакції газети. ... Інформація перевіряється, як тільки у нас будуть достовірні дані, буде відповідна реакція з боку українських дипломатів - через посольство або через міністерство", - заявила прес-секретар МЗС України Катерина Зеленко.

Після того, як стало відомо про скандал, віце-президент Los Angeles Times Хілларі Меннінг розпорядилася внести зміни в матеріал, який закликає подорожувати в анексований Крим через територію Росії, вказавши в ньому приналежність півострова Україні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше CNN вляпалися в новорічний скандал через Крим.