RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Роздягнули до трусів: як Росія ставиться до візитів туристів в Україну і Грузію

Російські прикордонники при перетині кордону РФ упереджено ставляться до іноземців, які бували останнім часом в Україні та Грузії і доглядають їх з особливою пильністю.

Про це розповів громадянин Білорусі Євген Малаховський для видання "Наша Нива".

"Труднощі виникли на кордоні Росія-Фінляндія, пропускний пункт Вяртсиля з боку РФ. При перетині кордону пограничниця довго перевіряла паспорт через те, що я бував в Грузії за останні роки кілька разів, був і в Україні", - розповів чоловік.

Білорус зазначив, що російські прикордонники порекомендували йому не відвідувати Україну і Грузію, якщо він хоче їздити в Росію постійно. Обшук його і його автомобіля на кордоні за вигаданим приводом тривав понад дві години.

"Вона почала цікавитися, а з якими це цілями я відвідував Грузію і Україну? А далі видала приблизно таке: "щоб уникнути проблем на російському кордоні, вам потрібно відмовитися від відвідування Грузії і України" ... Після цього мені повідомили, що моя машина "викликає підозри "і що вона буде перевірена. В результаті я провів в боксі більше двох годин, машину перерили повністю, перевірили всі особисті речі, залізли навіть в труси і банківські картки", - зазначив він.

За його словами, ідентична ситуація спостерігалася на норвезько-російському кордоні.

"Допитувалися, що я робив в Україні та Грузії, мої відповіді співробітник відразу ж передавав по рації. І знову роздягли до трусів", - розповів він.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі опублікували відео, на якому грузинські активісти зупинили автомобіль з російськими номерами, щоб відібрати у водія георгіївську стрічку.