RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

​Коломойський розповів про конфлікт з Порошенком через жарти "Кварталу 95"

Олігарх Ігор Коломойський розповів, як п'ятий президент України Петро Порошенко зняв його соратника Ігоря Палицю з посади голови Одеської ОДА через жарти в "Кварталі 95".

Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Новое время".

"Я вважаю, що такої цензури, як за Порошенка, ніколи не було - ні за (екс-главі АП Сергія) Льовочкіна, ні за Януковича. Я пам'ятаю, я зі злітної смуги мало не злетів", - заявив Коломойський.

Далі він розповів, як через кварталівський жарт про київський торт зняли з посади його соратника.

"Летів із Женеви в Галісію, в Сантьяго-де-Компостела. У нас був тур по Галісії, прикольний. Я летів у літаку, у мене вже сім'я там була, дзвінок - каже Борис Ложкін (на той момент - глава Адміністрації президента): "Ой, там Квартал виходить". Це субота була, до речі. Мав Квартал вийти, там, де (жарт) про київський торт знаменитий. Я кажу: "І що, що виходить?". Він каже: "Треба це прибрати". Я кажу: "Що значить "прибрати"? Ти нічого не переплутав, куди ти дзвониш?". Я його послав просто, і все. А через тиждень (соратника Коломойського) Ігоря Палицю зняли (з посади голови Одеської ОДА). Коли Порошенко представив Саакашвілі, він йому (Палиці) говорить: потрібно було вам цю фігню в Кварталі ставити? Таке було просто нечувано за Януковича", - обурився олігарх.

Відео про торт див. на 10:40 хв.

Як повідомляв "Апостроф", Коломойський, який близько спілкується із президентом України Володимиром Зеленським, розповів, про що говорить з ним під час телефонних дзвінків.