RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Святкування Івана Купала 2019: як правильно гадати і робити заговори

В ніч з 6 на 7 липня українці будуть зустрічати Івана Купала 2019. Ця ніч вважається магічною, в яку хлопці і дівчата проводять магічні ритуали на виконання бажань.

"Апостроф" призводить найпопулярніші ворожіння і ритуали на Івана Купала.

Ворожіння на подорожнику

Перед сном незаміжня дівчина повинна покласти під голову подорожник, примовляючи: "Попутник-трипутнік, ти живеш при дорозі, бачиш як старого так малого, покажи мені мого судженого". Тоді повинен наснитися майбутній наречений.

Ворожіння на 12 травах

Опівночі дівчина повинна зібрати квіти, не дивлячись на них, і покласти їх під подушку. Вранці ж потрібно їх порахувати. Якщо знайдеться 12 різних трав - скоро весілля

Ворожіння на папороті

Опівночі потрібно зірвати стільки листя папороті, скільки у дівчини залицяльників, а кожного нареченого помітити різнокольоровими нитками. Потім взяти все листочки разом і притиснути їх до дна водойми. Потім подивитися який листок папороті швидше за всіх спливе. Тому і чоловіком стати.

Ворожіння по вінку на бажання і весілля

Коли сплітає вінок з трав дівчина перед заходом сонця повинна загадати бажання. А вінок пустити на воду.

якщо вінок поплив далеко - бажання збудеться (або скоро буде весілля)

якщо вінок швидко припливає назад до берега - бажання не збудеться

якщо вінок приб'є до протилежного берега - на тому боці доля чекає

якщо вінок буде стояти на середині озера - рік буде без бід і проблем

якщо вінок відразу тоне - суджений заміж не покличе, обдурить або змінить

якщо вінок у воді розділився - заміж ще рік не вийти

якщо вінок довго і далеко поплив - значить швидке весілля.

Ворожіння на Івана Купала на заміжжя

При ворожінні ж на судженого вінок потрібно було кинути через багаття. Якщо хлопець зловить - це суджений. А якщо вінок потрапить в багаття, то якої дівчини перший згорить, та першою і вийде заміж.

Ворожіння на багатті

У ніч Івана Купала стрибали через багаття не тільки, щоб стати здоровішими, а й щоб зміцнити відносини. Пара бралася за руки і стрибала через полум'я. Якщо руки не розтягували - бути любові довгої і міцної, а якщо розтягували - відносини зруйнуються.

Ворожіння по воді

Потрібно піти на водойму або налити в ємність води, потім загадати бажання і кинути в воду невеликий камінь і порахувати кількість з'явилися кіл. Число парне - бажання збудеться, а якщо непарне - немає.

Ворожіння на кульбабі

Вже біла квітка потрібно було зірвати і дути на неї, загадавши бажання. Якщо все насіння полетять - бажання скоро збудеться, половина - бажання збудеться, але не скоро. А якщо більша частина залишилася - бажанням не збутися.

Ворожіння по ромашці

У воду вдома або на водоймі потрібно покласти дві квітки ромашки. Одна - дівчина, а друга - її наречений. Якщо ромашки будуть плисти поруч, пара буде разом, якщо ромашки розійшлися в різні боки - до розставання.

Ворожіння по клену

Потрібно підійти до клена, загадати бажання і підняти з землі один впав листок. Після цього підрахувати кількість гострих куточків на листочку. Якщо кількість парна - бажання здійсниться.

Ворожіння на персиковій кісточці

З'ївши персик потрібно було загадати бажання і потім розглянути кісточку. Якщо є хоча б одна пряма лінія - воно збудеться.

Обряд очищення на купальському багатті

У Купальську ніч прийнято обливати один одного з відра і митися в лазні. А молодь стрибала через багаття. У його центрі багаття встановлювали жердину на який прикріплювали колесо, яке горіло, символізуючи сонце. Спалювали і старий одяг, щоб залишатися здоровим. Дітям замість вогню треба було стрибати через кропиву. А якщо парі вдалося не обпектися і не розчепити руки, стрибаючи через багаття, значить бути їх любові міцної.

Ритуал зцілення росою

На Івана Купала встати якомога раніше і пройтись босоніж по цілющій купальській росі і вмитися нею. Так набували здоров'я і красу.

Змова на удачу

Під час хороводу навколо багаття треба просити вогонь принести удачу. Головне, рухайтеся за годинниковою стрілкою, і вимовляти свої прохання пошепки або про себе.

Змова на гроші

Вночі треба набрати в глибокий скляний посуд купальну воду і киньте туди монети. Чим вище гідність буде у монет, тим краще. Протримаєте так монети до світанку. Вранці вийміть їх і заховайте в затишне місце в будинку.

Змова на здоров'я

У купальну ніч виконайте ритуальне обмивання і виперіть в чарівної воді свій одяг. Якщо хворієте - надіньте випрану річ на себе і лягайте в ній спати, так ви видужаєте дуже швидко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що можна і не можна робити на Івана Купала.