RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

З багаттям і ворожіннями: в Києві яскраво святкують Івана Купала, з'явилися фото

Увечері 6 липня в Києві яскраво і весело відзначили свято Івана Купала в етнопарку "Мамаєва Слобода".

Про це повідомляє "24 канал".

Захід розпочався з кривого танцю - це традиційний хоровод під супровід обрядових пісень. На центральній площі парку спеціально до цього свята підготували традиційне велике багаття. Раніше за традицією його повинні були перестрибувати пари, щоб перевірити міцність відносин. До слова, в наші дні цього теж дотримуються, але швидше заради забави та розваги.

Також кияни та гості столиці в "Мамаєвій Слободі", як традиційно і прийнято в цей вечір, плели вінки з польових квітів. Вважається, що в цю ніч трави набувають цілющих властивостей. А в лісі, за легендою, можна навіть знайти магічну квітку папороті.

Також в цей вечір прийнято гадати, кажуть, що ця магічна ніч створена для того, щоб відкрити таємницю майбутнього. Найпоширеніше ворожіння - плетений вінок опустити в річку або озеро.

"Якщо віночок поплив і далеко поплив, то, мабуть, десь далеко заміж піде. Якщо до берега пристав, в цьому році буде сидіти вдома. Якщо потонув, не дай Бог, то треба остерігатися і стежити за здоров'ям", - розповіла фольклористка парку "Мамаєва Слобода" Юлія Куліненко.

Івана Купала - це своєрідний гібрид язичницького свята на честь божества родючості Купала, і релігійного - в пам'ять про Івана Хрестителя. Купалівський день і ніч гуляннями слов'яни відзначають з 6 на 7 липня.

"Апостроф.Лайм" зібрав найкращі привітання в картинках, віршах і прозі зі святом Івана Купала.