RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Постарів на десять років: у ПЦУ розповіли про дивне лікування Філарета

Почесний патріарх Православної церкви України (ПЦУ) Філарет, який несподівано дав інтерв'ю російським пропагандистам, напередодні Об'єднавчого собору в минулому році приймав препарати за рекомендацією лікарів, але йому стало тільки гірше.

Про це в інтерв'ю "Укрінформу" заявив прес-секретар Київської митрополії архієпископ Євстратій Зоря.

За його словами, стан здоров'я Філарета різко погіршився за короткий проміжок часу.

"На Покров у минулому році патріарх разом з митрополитом Макарієм служили на Софіївській площі молебень. Там він говорив проповідь, є відеозапис, помітно, що патріарх добре себе почуває. Буквально менше ніж через пару тижнів тут, в "Укрінформі", проходить прес-конференція. Це абсолютно інший стан. Таке враження, що він постарів на десять років, він насилу говорив, погано виглядав. Наскільки я зрозумів, це було пов'язано з рекомендацією приймати певні медичні препарати... Ситуація була дивна, тому що йому приймати певні препарати, і він різко почав втрачати працездатність: гірше говорити, гірше рухатися", - зазначив Зоря.

Він додав, що як тільки Філарет перестав приймати даний препарат, його стан відразу покращився.

Як повідомляв "Апостроф", у Православній церкві України відреагували на інтерв'ю почесного патріарха Філарета російському телебаченню, в якому він заявив, що не згоден з вмістом томосу і назвою нової церкви.