RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

​Українські бійці на Світлодарській дузі залишили бойовиків без російської "пташки": фото і відео

Бійці ООС на Донбасі на передових позиціях Світлодарської дуги ліквідували безпілотник (БПЛА) окупантів.

Про це повідомляють на сайті "Азов".

Літальний апарат типу "Елерон-3" бойовиків збили українські бійці "Азова". Відзначають, що даний БПЛА виробляється з 2013 року виключно в Росії, в місті Казань. Безпілотник призначений для ведення розвідки і коректування вогню стовбурної артилерії. Його присутність на Донбасі є черговим свідченням прямої участі Російської Федерації в агресії проти України.

За словами азовців, безпілотником такого типу коректувався ворожий вогонь місяці тому, коли загинули бійці "Азова" з позивними "Круглий" і "Максон", так і під час обстрілу н.п. Новолуганське, коли касетними боєприпасами калібру 152 мм було завдано удару по житлових будинках селища.

"За оперативними каналами, була отримана інформація про підготовку чергового артилерійського нальоту, який повинен коригуватися за допомогою вказаного БПЛА. Завдяки взаємодії піхотних підрозділів БТГр і спеціальних технічних засобів, після входу БПЛА противника в повітряну зону відповідальності БТГр, була здійснена вимушена посадка", - йдеться в повідомленні.

Апарат передано технічній розвідці "Азова" в повністю справному технічному стані, в результаті чого отримані відомості про особливості його застосування, дані телеметрії, відомості про місце старту апарату, і осіб, які його обслуговують.

Як повідомляв "Апостроф", ОБСЄ виявили 30 реактивних систем залпового вогню "Град", які бойовики розмістили в окупованих районах Луганської області.