RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Суд в Києві випустив з СІЗО підозрюваного в розстрілі на Майдані

У вівторок, 16 липня, Святошинський суд Києва пом'якшив запобіжний захід до взяття під домашній арешт Сергію Тамтурі, одному з екс-беркутівців, обвинувачених в причетності до розстрілів активістів Майдану в 2014 році.

Таке рішення було оголошено на засіданні суду.

Чотирьом іншим підозрюваним арешт продовжили на два місяці.

"Суд вважає за необхідне продовжити раніше обраний для обвинувачених Янишевського, Аброськіна, Маринченко, Зінченко запобіжний захід у вигляді взяття під варту ... Суд вважає за необхідне замінити раніше обраний обвинуваченому Тамтурі запобіжний захід у вигляді взяття під варту на більш м'який - цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю", - зачитав рішення суддя.

На думку суду присяжних, прокурори не подали достатніх доказів щодо Сергія Тамтури, на місці злочину не знайдено слідів застосування їм зброї. Тамтура був звільнений з-під варти в залі суду. По інших в разі скасування запобіжного заходу, сказано в рішенні, існують ризики ухилення від суду.

Суддя нагадав, що обвинувачені перебувають під арештом з 17 травня 2016 року. Колишніх "беркутівців" звинувачують в причетності до розстрілів активістів Майдану 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській.

Як раніше повідомляв "Апостроф", 11 лютого в приміщенні Головного слідчого управління ГПУ в Києві помер екс-прокурор столичної прокуратури Андрій Сайчук, якого звинувачували в злочинах проти активістів Майдану.