RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

14 квітня

13 квітня

12 квітня

Всі новини

Відомий журналіст пройшовся по скандальному фільму Стоуна про Україну: повне відео

Питання анексії Криму повністю замовчується в скандальному фільмі від російських пропагандистів американського режисера Олівера Стоуна про Україну, героєм якого став український олігарх і кум президента РФ Володимира Путіна Віктор Медведчук.

Таку думку слідами фільму озвучив відомий український журналіст Віталій Портников у блозі на сайті Крим.Реалії.

"У Віктора Медведчука, думаю, немає ніякої відповіді на питання, як вирішувати кримську проблему - як і у будь-якого іншого проросійського політика в Україні. Медведчук може багато говорити про російсько-українські відносини, про Донбас, про ув'язнених. Але про Крим він говорить тільки одне: Крим - український. А далі? Чи готове буде російське керівництво визнати цю точку зору, навіть якщо в Києві з'явиться співчуваючий Путіну президент? Давайте будемо чесними: не буде готове. Для Володимира Путіна питання про Крим закрите ще й тому, що "приєднання" півострова до Росії, впевнений, - важливий елемент легітимності його режиму. Відмовитися від цього добровільно - значить, своїми руками зруйнувати міф про "збирача земель", - упевнений він.

Також він розповів на прикладі Молдови і Грузії, який сценарій може розіграти Путін з Донбасом.

"Але теоретично ми можемо припустити, що якщо у Путіна з'явиться бажання, він може просто змусити правителів в Тирасполі піти на возз'єднання з Кишиневом. Москва визнає територіальну цілісність Молдови, при всій підтримці Придністров'я її правова позиція ніколи не змінювалася. Та ж "теорія" стосується і Грузії - якщо до влади в цій країні колись прийде відверто проросійська влада. З Грузією, звичайно, складніше. Росія визнала незалежність її автономій - Абхазії і Південної Осетії. Але можна уявити собі якусь міжнародну конференцію під російським патронатом, після якої ці території стають частинами федеративної Грузії - зі збереженням там російських військових контингентів, зрозуміло. Але формально Грузія стане єдиною країною. Точно так само можна вирішити питання і з Донбасом, якщо до влади в Києві прийде проросійське керівництво" , - пояснив він.

Як повідомлялося, раніше Путін розбурхав мережу фантазіями про зустріч з геєм в душі, про що розповів в інтерв'ю американському режисерові Оліверу Стоуну.

Детальніше про плани Кремля читайте в матеріалі "Апострофа": Керований хаос: у Путіна є два сценарії впливу на вибори в Україні.