RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Смертельна НП на траулері з "кадетами" з Криму: з'явилися дані про українців на борту

23 липня двох курсантів керченського морського університету, які перебували на океанському траулері "Іван Голубець", на якому виникла пожежа біля берегів Мавританії, було евакуйовано.

Про це написав колишній представник президента України в АР Крим Борис Бабін на власній сторінці у Facebook.

"Сьогодні два з трьох цих злощасних третєкурсників були спішно евакуйовані з Мавританії агентами судна за вказівками (кажуть дуже істеричними) київсько-керченських рибних боссів. І про це як то кажуть знає весь Нуакшот))) Для третього курсанта чи квитків на літак не знайшлося чи травми є поки не знаю достойменно", - написав він.

Зі свого боку міністерство закордонних справ України та посольство України в Марокко на запит видання "Крим.Реалії" заявили, що не мають інформації, що на океанському траулері "Іван Голубець", на якому виникла пожежа біля берегів Мавританії, перебували кадети морського університету з Керчі.

"У ПУ в Марокко і МЗС України відсутня інформація, що дозволяє ідентифікувати зазначених громадян України як "кадетів із кримського міста Керч", – йдеться у відповіді.

Також у міністерстві повідомили, що судно-траулер "Іван Голубець" затонуло в територіальних водах Мавританії в ніч з 21 на 22 липня. За попередніми даними на борту перебували 86 членів екіпажу, 29 із яких – українці.

"Мавританська сторона провела рятувальну операцію. Екіпаж судна врятований і розміщений у готелях м. Нуадибу. У той же час, доля одного громадянина України залишається невідомою, його пошуки тривають", – відзначили в МЗС.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Керченській протоці сталася небезпечна НП з російською бронемашиною.