RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

В окупованому Криму пограбували храм ПЦУ: опубліковано сумні фото

У місті Сімферополь на території окупованого Росією Криму було розграбовано майно Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира та Ольги Православної церкви України (ПЦУ).

Про це розповів місцевий архієпископ Климент для "Радіо Свобода", також були опубліковані відповідні фото.

Відомо, що перед пограбуванням храму, майно церкви було передано рішенням "суду" окупантів в користування Мінмайна РФ.

Архієпископ зазначив, що відомство таким чином почало "внутрішній ремонт приміщень" церкви. Також він додав, що був у відрядженні в США під час розгрому.

"Ситуація дуже критична. Все відбувалося, коли я не був в Криму. Вони почали погром саме тоді, коли я був на конференції з релігійної свободи ... Згідно з рішенням суду, в 2017 році, було вилучено 110 квадратних метрів площі першого поверху. Було описано та зберігалося церковне майно: крісла, ікони, меблі, килими, посуд, столи, столові прибори. Зараз це все розграбовано і розламано. Частину речей я побачив на вулиці, на звалищі. Де поділися інші речі - я не знаю ... це Росія показує всьому світу , що для неї (означає) світове братерство та релігійна свобода ", - повідомив священнослужитель.

Як повідомляв "Апостроф" 29 червня підконтрольний російським окупантам "суд" у Криму прийняв рішення відібрати у Кримської єпархії Православної церкви України кафедральний собор Святих рівноапостольних князів Володимира та Ольги в Сімферополі.