RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

​В Україні провели випробування на дальність новітньої ракетної зброї: відео

У середу, 24 липня, в Україні пройшли випробування нового зразка ракетного озброєння - комплексу "Вільха -М".

Про це повідомляє директор компанії Defense Express, військовий Сергій Згурець на своїй сторінці в Facebook.

В ході випробувань відпрацьовували чергові завдання з перевірки і вдосконалення ряду технічних і технологічних рішень. Пуск проводився штатними розрахунками 107-й реактивної артилерійської бригади. Саме ця бригада буде першою в ЗС України, арсенали якої будуть посилені новими розробками.

Він зазначив, що "Вільха-М" є логічним продовженням робіт по темі вже прийнятої на озброєння ЗСУ високоточної системи залпового вогню "Вільха".

"Як відомо, "Вільха" є глибокою модернізацією РСЗВ "Смерч" - так воно зафіксовано в документах. Хоча по суті мова йде про створення нової системи залпового вогню з можливостями високоточної зброї - в габаритних параметрах реактивного снаряда для РСЗВ "Смерч". Маса ракети "Вільха" - в межах 800 кг. Максимальна дальність стрільби - 70 км. Швидкість ракети на кінцевій ділянці траєкторії - близько 3,4 м/c. За результатами державних випробувань високоточна система залпового вогню "Вільха" в кінці 2018 року була прийнята на озброєння ЗС України", - написав Згурець.

За його словами, проект "Вільха-М" спрямований на поліпшення характеристик "Вільхи". У квітні і травні 2019 року проходили випробування "Вільхи-М" зі стріляниною на максимальну дальність в 120 кілометрів. На черзі - підготовка до проведення державних випробувань. Орієнтовно це відбудеться у вересні-жовтні. До цього часу, ймовірно, відбудеться ще декілька пусків системи "Вільха-М".

Згурець зазначив, що в новій розробленій зброї є помітний прогрес, який задовольнив розробників та військових.

Як повідомляв "Апостроф", 12 липня Повітряні Сили ЗС України запустили керовані авіаційні ракети Х-29 класу "повітря - поверхня" з борту фронтових бомбардувальників Су-24М.