RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Поліція зі стріляниною затримала під Києвом банду грабіжників з великим "уловом": фото

25 липня у селі Крюківщина, Києво-Святошинського району, група озброєних чоловіків напала на водія та викрала із салону його авто велику суму грошей.

Про це відомили в Нацполіції.

Так, група осіб, погрожуючи зброєю 35-річному чоловікові, викрали з салону його автівки Toyota Land Cruiser, сумку з великою сумою грошей. Після чого вони зникли на авто Mercedes у невідомому напрямку.

Правоохоронці ввели в дію оперативний план "Сирена".

Вже за кілька хвилин з моменту спецоперації наряд патрульної поліції на трасі Київ-Одеса, поблизу села Віта Поштова, помітив, автівку, яка підпадала під орієнтування. На вимоги поліцейських водій не зупинився, продовжив тікати, після чого патрульні відкрили вогонь по колесах авто зловмисників.

Згодом поліція затримала одного з нападників у лісі, поблизу села В. Поштова. Іншого зловмисника за гарячим слідом затримали оперативники Києво-Святошинського відділу поліції у селі Крюківщина.

Ними виявилися двоє громадян Грузії 50-ти та 42-річного віку, які тимчасово проживають у Києві. В автомобілі Mercedes поліцейські виявили, вилучили пістолет "Форт 12Р", без маркування та набої. У старшого нападника під час поверхневого огляду вилучено сканер і телефон.

Іноземці затримані у порядку ст. 208 КПК України і знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання. За даним фактом відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 187 (Розбій) та за ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Наразі тривають оперативні заходи щодо затримання інших співучасників розбійного нападу.

Як повідомляв "Апостроф", 21 липняв місті Славутич Київської області група людей напала на журналіста Юрія Булата, внаслідок чого він помер від отриманих травм.