RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Міст Патона в Києві може обвалитися: опубліковано звернення відомого вченого

Міст Патона в Києві знаходиться під загрозою руйнування і вимагає негайної реконструкції.

Про це повідомив директор Інституту електрозварювання Борис Патон (син академіка Євгена Патона, в честь якого об'єкт був названий) в своєму листі до керівника осередку "Слуги народу" в Києві Олександру Ткаченку.

Він зазначив, що співробітники інституту неодноразово зверталися до керівництва КМДА щодо стану моста.

"Міст, за результатами обстеження, виконаного ТОВ "Український інститут сталевих конструкцій імені. М. Шимановського", визнаний як той, що знаходиться в аварійному стані ... Незважаючи на те, що рішення, які приймалися на нарадах в КМДА і КП "Київавтодор" щодо необхідності детального обстеження технічного стану головних балок моста і розробки проекту його реконструкції до теперішнього часу не виконані", - йдеться в листі.

Вчений зазначив, що затягування ремонту може призвести до його аварійного закриття і подальшого руйнування.

"Може бути втрачений не тільки пам'ятник архітектури, але й істотно обмежено рух автотранспорту через Дніпро, що призведе до транспортного колапсу в Києві ... Прошу Вас і Ваших колег по партії "Слуга Народу" втрутитися у ситуацію", - зазначає академік.

Як повідомляв "Апостроф", 24 червня з Південного шляхопроводу в столиці обвалилося бетонне покриття і впало на проїжджаючий під ним автомобіль. Мер Києва Віталій Кличко після цього звільнив виконуючого обов'язки директора КП "Київавтошляхміст" Дмитра Котлубея через підтримку моста в неналежному стані.