RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Польща масово відмовляє у в'їзді українцям з безвізом: озвучені цифри

Польща за останні кілька місяців різко збільшила кількість відмов у в'їзді для українських громадян в порівнянні з минулим роком.

Про це розповіли в аналітичному центрі "Європа без бар'єрів", правозахисники послалися на дані прикордонної служби Польщі.

Так, згідно з даними прикордонників, кількість відмов у в'їзді громадянам України на кордоні з Польщею склала 27 923. Ця цифра на 12% більше, ніж у минулому році.

Аналітики вважають, що зростання кількості відмов у в'їзді до Польщі в цілому не матиме негативного впливу на поїздки українців до Європи.

"Ситуація з відмовами у в'їзді громадянам України на кордонах Європейського Союзу стабілізується після більш ніж 50-відсоткового зростання в 2018 році, адже абсолютна більшість всіх відмов у в'їзді в ЄС відбувається на польському кордоні. Ми очікуємо подальшої стабілізації цього показника", - заявила виконавчий директор "Європа без бар'єрів" Ірина Сушко.

За її словами, аналогічна ситуація була і в 2018 році, тоді після туристичного буму, пов'язаного з безвізом, показники туризму почали знижуватися. Сушко додала, що в цілому кількість відмов у в'їзді в європейські країни для українців скорочується.

"Насправді, якщо ми візьмемо дані за 2016 рік, до безвіза, додамо відмови у візі до відмов на кордоні і порівняємо з аналогічними даними за 2018 рік, то побачимо, що загальна кількість відмов навіть скоротилася", - додала експерт.

Основною причиною відмов на польському кордоні зараз називають відсутність усіх необхідних документів для підтвердження мети візиту і умов перебування в країні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що за другий квартал 2019 року Україна опустилася в рейтингу паспортів світу з 40 на 44 місце і втратила безвізовий режим з двома країнами.