RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

19-річна українка розповіла, як поїхала воювати на Донбас: опубліковано відео

У мережі було опубліковано інтерв'ю з 19-річною дівчиною Оленою, що є військовослужбовцем ЗСУ і захищає країну на позиціях під Донецьком.

Інтерв'ю з дівчиною з'явилось на офіційній сторінці Об'єднаних сил у Facebook.

Олена розповіла, чому саме вирішила зв'язати життя з армією, та поділилась спогадами про службу.

"Контракт зі Збройними Силами України уклала у 2017-му. Спочатку два з половиною місяці в навчальному центрі Десна. А потім потрапила в батальйон. Ось уже в жовтні буде два роки. Перший раз, як потрапила сюди, було дуже страшно, а потім звикаєш. Щоб впритул підходили (ворог – "Апостроф") – такого не було. А працювати на відстані приходилося", - розказує Олена.

Також дівчина розказала про своє особисте життя, зокрема про те, що їй вдалося побудувати стосунки прямо на фронті.

"З цивільного життя залишилася одна подружка. Тут зв’язку, наприклад, немає. Я можу місяць-два не спілкуватися з нею, тому що не завжди виходить, і вона це розуміє. Є хлопець. І він – з мого підрозділу", - каже вона.

Олена розповіла про своє відношення до людей, які не служили Батьківщині. За її словами, їй важко зрозуміти хлопців, що відмовляються йти до армії.

"Кожен має це зробити. Одна справа, коли за станом здоров’я хлопець не може служити, а інша – якщо він просто "відкосив". Так, для мене це дуже важливо. У мене з однокласників, хлопців ніхто не служив. Тому якось не дуже сприймаю таких людей", - додала дівчина.

Як повідомляв "Апостроф", у липні 2019 року на Донбасі загинули від бойових поранень понад 10 воїнів Збройних сил України. Наймолодшому загиблому бійцеві ЗСУ було всього 19 років.