RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

З'явилися подробиці біографії нового командувача ООС на Донбасі

Новий командувач Операції Об'єднаних сил на Донбасі, Володимир Кравченко, який був призначений 5 серпня замість Олександра Сирського - особистість непублічна.

З відкритих джерел про нього можна дізнатися, що Кравченко раніше служив начальником оперативного командування "Північ", яке розташоване в Чернігові. На цю посаду його призначили в 2017 році. До цього він був заступником начальника штабу ОК "Північ".

Звання генерала Кравченку присвоїли в грудні 2014 року указом Петра Порошенка.

Про непублічність нового командувача говорить те, що у нього немає власних сторінок в соціальних мережах, а також сторінки у Вікіпедії, на відміну від усіх його попередників на цій посаді.

Призначений Кравченко, знову таки, на відміну від своїх попередників, був простим указом, без офіційного представлення президентом і поїздки на Донбас з прес-конференцією.

З декларації нового командувача ООС можна дізнатися, що його дружина, Любов Василівна, працює в тій самій військовій частині. У 2018 році вона придбала 72-метрову квартиру в Чернігові, а її чоловік за рік до цього - близько гектара землі в селі Вознесенське, в тій же області.

Живе подружжя Кравченко в основному на зарплату, мають кредитний борг в різних банках загальним розміром близько 300 тисяч гривень.

Генерал-лейтенант задекларував представницький "Мерседес" 1998 року випуску.

У Володимира Кравченка двоє синів - Ігор і Олександр.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", попередник Кравченка, Олександр Сирський був призначений командувачем ООС 6 травня 2019 року.